(tuntematon)11.03.2005 17:15
olisiko jollakin HERMANNI-KAKUN ohjetta.
Mulla oli joskus mut olen hukannut sen
olisin kiitollinen jos joku löytäisi sen.
Pikseli11.03.2005 17:40
Re: Hermannikakku

Hermannin-kakun ohje. Olkaapa hyvät:

1. päivänä sait Hermannin

2-3 pv sekoita puulusikalla aamuin illoin

4 pv Hermannilla on nälkä, anna sille 2½ dl maitoa, 2½ sokeria ja 2½ dl vehnäjauhoja

5-6 pv toimi kuten 2-3 pv

7 pv Hermanilla on taas nälkä anna sille sama annos kuin 4 pv. Jaa taikina sen jälkeen neljään osaan, kolme annat ystävällesi.

8 pv Hermanni saa ruokaa viimeisen kerran, anna sille:

1,5 dl öljyä, 3 munaa, 1 tl suolaa, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl kanelia, 200 g rusinoita tai pähkinöitä, 1 omena (pieniksi paloiksi) 2,5 dl sokeria, 5 dl vehnäjauhoja ja sitten paistetaan 170 astetta noin 1 tunti. Hyvää on!

Älä laita Hermannia jääkaappiin, pidä se huoneenlämmössä.
Pikseli11.03.2005 17:43
Re: Re: Hermannikakku, alku on ensin saatava jostain...

Nappasin tämän ohjeen netistä, ja vasta nyt huomasin että ohje onkin "kakun jatkohoito-ohje".

Siis eipä ollut tästä apua. Toivottavasti oikea ohje löytyy!
Pikseli11.03.2005 17:53
Re: tästä linkistä löytyy juurenkin ohje

http://www.sunnuntai.com/html/leivonta_k/message.asp?id=100

Täytyy
varmaan tätä kakkua kokeilla, ainakin sitä on kehuttu paljon.
(tuntematon)11.03.2005 20:32
Re: Re: tästä linkistä löytyy juurenkin ohje

kiitti vinkistä täytyy kokeilla
nti kesäheinä13.11.2005 18:41
Re: Re: Hermannikakku

Jos Hermannin kakun tekemisen aloittaa a:sta eli tekee juurenkin itse, kauanko sen pitää antaa tekeentyä, ennenkuin sitä voi alkaa ruokkia? Olen yrittänyt etsiä tietoa, mutta en ole löytänyt. Hermannia on niin paljon kehuttu, että kokeilisin sitä itekin, vaan juuri puuttuu ...:(
Pauliina13.11.2005 20:15
Re: Vielä Hermannista

Hermannin juuren voi pakastaa.
Siinä vaiheessa, kun jaat Hermannin, pane yksi osa pakkaseen, voit sitten tarvitessasi sulattaa ja herätellä sen.
(tuntematon)15.11.2005 10:17
Re: Re: Hermannikakku


Laitan kauhani tähän kakkuun.
Mulla on pakkasessa useampi nökkönen tuota juurta,
käytän sitä joskus ihan suoraa,annan olla yön yli lämpöisessä ja
aamulla laitan tuon 8 pv ruokinnan,
eli teen kakun loppuun,siihen käy erillaiset marjatkin.
Öljyä en ole kokeillut, voi ja margariini sulatettuna on minun ohj.
Aina sitä uutta oppii vielä tälläkin iällä,kiitos siitä teille.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.