seidatar22.04.2015 19:55
Onko teilläkokemusta siitä minkälainen se on käytössä? Onko liian kuuma, mitä tapahtuu, jos sen joutuu joskus pesemään? Onko se pesun jälkeen kuohkea, vai klimpiintyykö untuvat.
Kyselen, koska palelen helposti. Käytän päällekäin kahta täkkiä, mutta ne sotkeentuvat öisin mykkyräksi ja niitä joutuu selvimään ja oikaisemaan.
Ikkuna on aina makkarista auki, ilman en osaisi nukkua.
kvinna22.04.2015 20:34
Täällä toinen paleleva. Huono verenkierto. Olen nukkunut tyttären luona untuvapeitolla. Hyvä lämmin ja pehmeä kokemus. Peittojen hoidosta en osaa sanoa.

Minulla on untuvatyyny. Niskani on aika ahtautunut ja kulahtanut. Useita tyynyjä kokeilin. Untuvatyyny toimii minulla hyvin.
pupu22.04.2015 21:51
Ihana on untuvapeite talvikäytössä, pehmeä ja lämmin. Omani on sen verran uusi, etten ole vielä pessyt sitä.
iiik22.04.2015 23:46
Untuvapeittoja on monenlaisia- kevyitä, raskaita, kuumia, vähemmän kuumia. Tutustu valikoimiin. Ainakin Helsingin Stokkalla on koko seinällinen peittoja ja tyynyjä.
Käytän itse ja rakastan kääriä itseni ihanaan pehmeään untuvspeittooni. Untuvapeitot voi yleensä pestä koneessa. Mukhurat pitää hajottaa vähitellen peiton kuivuessa. Jos on käytössä kuivausrumpu, heitä mukaan pari tennispalloa.
Selina23.04.2015 09:04
Mun mielestä muunlaisiakin todella lämpimiä peitteitä valmistetaan.
Mutta jos päädyt untuvaan, varmista, ettei valmistaja käytä eläviltä linnuilta käsin nypittyjä untuvia! Suomen Joutsenella on pesulapalvelu. Kannattaa sekin ottaa huomioon, niin kallis peitto säilyy mahdollisimman hyvänä.
nanochat23.04.2015 09:17
Minulla on jo vuosia ollut untuvapeitto talvisin,sisällä untuvia, kesäisin vaihdan kevyemmän.
En ole pessyt, pesettänyt sitä. Enkä tiedä voiko sitä pestäkään, vaan tuulettaa. Pussilakanathan suojelevat päällistä.
Se on ihana talvella, syksyllä, kun makuuhuone on viileä. Kevyt ja lämmin.
Selina mainitsi Suomen Joutsenen pesulapalvelun.
Se pitää painaa mieleen.
nanochat23.04.2015 09:24
anjuska23.04.2015 12:43
Minulla on kevyt ja lämmin untuvapeite, jonka ostin muutama vuosi sitten naapurin pihakirppikseltä. Se oli edelleen alkuperäisessä pakkauksessa, kuulemma vain kerran koekäytetty. Ei se minullakaan monta kertaa ole ollut käytössä. Siinä on sellainen vika, että se rahisee nukkujan kääntyillessä. Vaikka kangas tuntuu ihan pehmoiselta, se kuitenkin ääntelee. Jollekin vähemmän herkkäuniselle se olisi hyvä. No ei se kallis ollut: maksoin muistaakseni siitä kympin. Ensi talvena annan sen pojalleni, joka nukkuu kuin tukki.
Rosmarin23.04.2015 14:14
Meillä ollut käytössä jo kauan Joutsenen untuvapeitteet, joihin ollaan oltu tyytyväisiä.
Eivät hiosta, ovat miellyttäviä käyttää(eivät kahise) ja ovat sopivan lämpimiä.

Eivät ole kovin paksuja ja niitä käytetään sekä kesällä ohuemmam pussilakanan kanssa, että talvella tavallisen paksuisen pussilakanan kanssa.
Olen vilukissa, mutta hyvin olen tarennut, makuuhuoneen lämpötila talvella n. 18 astetta.
Koneessa pesen ohjeen mukaan ja kuivannut rummussa, eivätkä ole miksikään menneet.
Hupsista23.04.2015 15:06
Pesemiseen kannattaa käyttää untuvapesuainetta - toki tavallisellakin selviää, annostus olikohan 1/3 normista ettei vaahtoa kehity liikaa.
Joutsenella on oma pesuaineensa ( 5 annosta/12€) , jolla olen pessyt sekä untuva tyynyjä että takkeja.
Ainoa hankaluus on saatavuus. Helsingissä en ole löytänyt kuin Joutsenen myymälästä ja Stockalta.
Rumpukuivaus ehdoton ja alhainen lämpötila.
kaipa kuivuisivat ilmankin (parissa viikossa) , mutta eivät kyllä alkuperäiseen ilmavuuteen.
Vivian23.04.2015 16:01
Osta vaan untuvapeite. Minulla ollut monta vuotta, kun myös nukun ikkuna sentin rakosellaan kesät, talvet (kesällä vähän enemmänkin rakosellaan).
Vuosi sitten pesetin paikallisessa pesulassa ja hyvin onnistui. Kun ensin tungin sen omaan koneeseeni huomasin, että eihän se siinä mahdu peseytymään, kun täyttää koko koneen. Poistin märkänä, löin jätesäkkiin ja vein pesulaan.
Lelu24.04.2015 14:39
Koko perheellämme on Joutsenen untuvapeitot. Ihania ovat!

Pesen joka kesä 60 asteessa omassa pesukoneessani. Rumpukuivaimessa tulevat nopeasti kuiviksi ja kuohkeiksi.

Jos ei ole kuivainta, peitot kuivuvat kesällä nopeasti muutenkin. Kuohkeus palaa, kun ravistelee peittoja kuivauksen aikana.
kvinna25.04.2015 17:53
Kiitos tästä ketjusta.

Puhuin miehelle tästä untuvapeiteketjusta. Hän keksi, että sellainen olisi minulle vilukissalle hyvä äitienpäivälahja. Kun on jo kaikkea, niin lahjoja ei oikein keksitä eikä usein annetakaan. Muuten juhlitaan ja muistetaan. Hän tähän peitteeseen heti tarttui ja googlaili.

Joutsenen peruspeitteet ovat 60/40 untuva ja muu höyhen tms. Sitten on näitä 90/10 yms. Neuvokaa, onko Prisman peruspeite 60/40 hyvä - 149 euroa - vai pitäisikö olla untuvaismepi? Kahiseekohan juuri se untuvaisempi. Hinnat lähtevät siitä pikku hiljaa nousemaan aika korkealle,
Kodin hengetär25.04.2015 21:15
Mulla on Hemtexin hieman kevyempi eli ohuempi untuvapeitto. Pesetän Sollin pesulassa. Tykkään kovasti. Kovilla pakkasilla laitan kevyen huovan lisäpeitoksi. Aiemmin oli paksumpi untuvapeitto, mutta se oli liian kuuma.
mitte25.04.2015 23:52
Selinan hengessä mietiskelin miten voi luotettavasti tarkistaa untuvien tuotantotavan? Muinaisen dokumentin jälkeen kun päätyi halpa kiinalainen untuvatakki kierrätykseen.
saunu126.04.2015 09:07
Lähetin taannoin 1960 luvun lopulla siskolleni Tromsaan rahat jotta hän ostaa sieltä minulle kunnon untuvatäkin tai ainakin tyynyt. Kun tuo kertoi, että siellä ne ovat aitoja ja edullisiakin?
Sisko oli siellä kalaa perkaamassa, lähtivät heti ylioppilaaksi päästyään kaverinsa kanssa ansaitsemaan.

Tuli sitten joulu ja likat tulivat joulua viettämään kotiin. Tykästyivät niin Suomen oloihin, että eivät lähteneetkään takaisin vaikka tarkoitus oli. Tavaratkin, myös minulle ostettu peitto, jäi sinne. Yritin heille saada järkeä päähän, en peiton takia, mutta muuten ansiot kun olivat vielä paljon tavoitteesta jäljessä. Eikä keskellä talvea Suomessakaan heti mitään työtä löytynyt.
kvinna26.04.2015 10:32
Luin Joutsenen sivuja. Vakuuttivat eettisyyttä. Untuvat ja höyhenet tulevat elintarviketeollisuuden tarpeisiin otetuista linnuista.
Vivian26.04.2015 19:07
Kahinahan tulee kankaasta, joka on untuvapeitossa. Ja kangas on oltava untuvan kestävää, ettei höyhenet/untuvat tule läpi. Ei täyte kahise. Luulisin, että kaupassa ostaessaan jo kahinan havaitsee.
Minunkin peittoni vähän kahisee, mutta ei häiritsevästi.
Bluefields24.03.2017 14:26
Untuvapeiton vaihtoehtona voi harkita villapeittoa. Se on edullisempi, ja villa on lämmin, hengittävä ja luonnollinen materiaali. Villapeitto sopii monille, joille untuva aiheuttaa allergisia oireita. Untuvan tuotannosta on myös ajoittain paljastunut vakavia eettisiä ongelmia ja linnuille aiheutettua kärsimystä.

Villa ei myöskään tule kankaan läpi kuten höyhenet varsinkin halvemmissa peitoissa.

Tässä linkki tuotesivulle: http://bluefields.fi/fi/tuote/villapeitto
Lelu27.03.2017 14:04
Untuvapeitto on ihana! Joutsenen täkit olleet käytössä jo vuosia, vanhin lienee noin 25 vuotta vanha. Pesen ne kerran vuodessa 60 asteessa. Klimpit aukeavat, kun ravistelee peittoa kuivumisen aikana tai käyttää rumpukuivainta.

Untuville ei ole juuri kukaan allerginen vaan untuvissa oleville lintujen ihon pölylle. Joutsenen tuotteissa sitä ei ole.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.