Meriones17.02.2017 00:10
Älytöntä tuollainen kerääminen. Sitä paitsi, lahjan saaja voi kiusaantua pröystäilevästä lahjasta. Ja moni pienipalkkainen ottaisi lahjan mieluummin vaikka lahjakorttina kuin satasen kukkakimppuna,joka kuihtuu viikossa.

Olen ollut työpaikoissa, joissa lähtijälle järjestetään hauska iltajuhla ruokineen ja lahjoineen, ja sitten taas sellaisissa, joissa kaikkia työntekijöitä ei kutsuta edes "yhteiseen" pikkujouluun.
saunu118.02.2017 16:07
Niin monta mieltä kuin miestäkin. Viiskytvuotisen työurani aikana näin tästä asiasta jos jotakin käytäntöjä. En antanut niitten jäädä pahoittamaan mieltäni vaan otin huumorin ja vitsin kannalta silloin jos en muuta voinut.
Varmasti olin enemmän antamassa kuin koskaan sain. 1960 ja -70 luvullakin oli tapana ostaa pyöreitä täyttäville työkavereille mahtipontisia lahjoja. Näitä olivat puuhaamassa toiset kohta samaan ikäluokkaan nousevat. Nuoremmat toimivat mesenaatteina ja osallistuttava oli. Jopa sijaisilta kiristettiin osallistumista. Nämä sitten eläkkeellekin jäädessään saivat jotain "lasikippoja" työnantajalta ja työkaverelta keinutuolin tai polkupyörän tai sukset tai pilkkivehkeet, ainakin näitä muistan.

Sittemmin käytäntö yhtenäistettiin ja työkavererit eivät keränneet, vain he joita kutsuttiin mahdollisiin yksityisjuhliin. 50v täyttävät saivat toivoa työnantajalta lahjakorttia johonkin paikkakunnan liikkeeseen, liikkeen nimeä sai ehdottaa.
60 vuotiaat saivat taulun (työnantaja osti niitä suuren joukon ja pakasta vedettiin mikä sattui) Myöhemmin tämä käytäntö todettiin niin hyväksi (lue halvaksi) että taulu alettiin antaa myös 50 vuotiaille. See minun 60v tauluni oli hyvin erikoinen. Siihen oli keskelle piirretty tyylitelty halkaistu omena, ja ilman sarvia ja hampaita se muistutti ihan...aivan niin juuri sitä.

Tästä olen sittemmin tavannut sopivan tilaisuuden tullen, ja jos on ollut sopivat kuulijat, kertoa juttuja, esimerkin kera. Seinälle en sitä kuvaa ole voinut ripustaa.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.