Katti11.04.2016 11:12
Maanantait ovat jostain syystä vakiintuneet pyykkipäiviksi. Pari koneellista ehtii pyörittää puoleen päivään mennessä, jonka jälkeen itsekin jo herää alkavaan viikkoon.

Poikkeuksellista tässä on se, että vein pyykit parvekkeelle kuivumaan ensimmäisen kerran tänä keväänä. Aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja elättelenkin toivoa, että pyykit kuivuisivat ainakin osittain. Parvekelaseista on tässä hommassa hyötyä.

Mitenkäs teillä muilla?
Lady11.04.2016 11:26
Lakanapyykki on yleensä tarvittaessa lauantaisin.
Muu pyykki satunnaisesti, usein jonkun liikuntasuorituksen jälkeen katson, mitä muuta kuin liikuntavaatteet nakkaan koneeseen.
Ulkona olen kuivattanut lakanoita jo pari kertaa.
äite11.04.2016 12:30
Silloin kun lapset olivat pieniä, joka päivä oli pyykkipäivä. Sitten elämä väljeni niin, että saatoin jättää pyhäpäivinä pyykkikoneen rauhaan.
Nyt pestään kerran-pari viikossa, mutta ei määräpäivinä - paitsi jos olen ollut uimassa. Uimapyyhkeen kanssa pesen muut valkoiset ja uikkareiden kanssa tummat tekokuidut. Ja sitten otan itselleni mahdollisuuden pestä jonkun aran vaatteet varovasti, yksinään.
Tänään on oivallinen tuuletuspäivä!
http://aijaa.com/h7Frq1
saukkomartta11.04.2016 14:50
Pyykkiä pesen silloin, kun kerkiän. Usein on käskynä, että se joka tulee ensimmäisenä kotiin käynnistää pyykkikoneen, jotta saan illalla ripustaa kuivumaan.

Täällä on liian pölyistä tuulettamiselle tai pyykkien ulkona kuivattamiselle.
Kapteenska11.04.2016 15:57
En pese pyykkiä lauantain klo. 18.00 ja sunnuntain klo 21.00 välisenä aikana. Sunnuntai-iltana klo. 21.00 jälkeen saatan pestä pikapesulla treenikamoja.
Sinkkupimu _11.04.2016 17:55
Kaptenska, nyt heräsi uteliaisuus! Miksi?
Kapteenska12.04.2016 12:04
Sinkkupimu: Yritetään tehdä pyhän ja arjen eroa silläkin tavoin, aina kuitenkaan onnistumatta :)
virva13.04.2016 11:24
Pyykkipäivä meillä on aina tarpeen vaatiessa. Vähintään kerran viikossa, enimmillään kolme koneellista samana päivänä, riippuu ihan vaatteitten laadusta, vuoden ajasta (talvivaatteitten kesäsäilönnästä yms.)
Sunnuntai-niminen päivä meillä pyhitetään niin, että silloin tehdään just sitä, mikä sattuu huvittamaan, olipa se "työtä" tai ei. Jos sattuu saamaan voittamattoman inspiraation rautaromujen keräämiseen nurkista, ja on sunnuntai, sallimme sen itsellemme, jos se askare tuntuu sillä hetkellä hirmuisen kivalta. Mutta jos se on luokkaa -tuokin-pitäisi-tehdä, se jätetään arkipäivälle. Pyykkiä pestään sunnuntai-iltana, jos huomaan tarvitsevani maanantaina just sitä vaatetta, joka ei olekaan puhtaana. Kapteenskan tavoin yritän välttää semmoisia pakkoja, pyykinpesu kun ei oikeastaan koskaan ole sitä hirmuinnostavaa touhua. Vaikka kone sen työn tekeekin!

virva
siniviiri20.03.2017 15:55
Itse miehenä taasen pidän paljon pyykinpesusta! Tykään pestä pyykit vanhalla pulsaattoripesukoneella nykyisinkin!Pesen kerralla isonkasan parikertaa kuussa! Kuivaus tapahtuu narulla ulkona! Joskus lapsena olin kesäisin äidin mukana pesemässä pyykkiä pulsaattorikoneella!Tykkäsin siitä jo silloin!Pesen siloin kun kerkiän tai on sopivasti pyykkiä!

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.