saukkomartta29.03.2017 21:17
Kolmesti olen käynyt Prahassa 20 vuoden aikana. Katuja siellä on monenlaisella päällysteellä, mutta mitenkään erityisen epätasaisiksi en niitä muista. Prahassa oli muuten, ja miksipä ei olisi edelleenkin, 5 kerroksen Batan kenkäkauppa. Kaverin anoppi, joka on ollut kenkäkaupassa töissä, sanoi, että Batalla on hyvä lesti.

Sateenvarjoa olen tarvinnut yhdellä matkoista, silloinkin edellinen viikko oli ollut hellettä. Sääennusteita näkee netistä nykyisin hyvin.

Prahassa on helppoa kulkea metrolla ja raitiovaunuilla, ratikassa kuuluttavat aina pysäkin nimen etukäteen ja pysähtyy automaattisesti jokaisella pysäkillä. Kävelyä tulee kuitenkin paljon, vanhassa kaupungissa on niin paljon näkemistä pikkukaduilla. Minä olen kolunnut "kaikki" museot, linnat, juutalaiskaupunginosan ja -hautausmaan, kristallikaupat ja marionettikaupat, nähnyt nukketeatteria ja black light teatteria, kuunnellut klassista musiikkia toistakymmentä konserttia, käynyt oopperassa kahdesti... ja kaikkea tätä suosittelen lämpimästi. Aidassa tosin oli aika vaatimattomia laulajia. Teatterissa en ole käynyt, koska tsekkiä en sentään osaa, enkä ole ehtinyt jokilaivaristeilylle, mutta jokiristeilyjä Moldaulla (Vlatava) on kehuttu. Yhdelle matkalle ostimme etukäteen netistä ooppera+illallinen-setin, johon kuului taksikyyti hotellilta oopperaan ja sieltä ravintolaan ja takaisin hotelliin. Toimi, eikä muistaakseni ollut kovin kalliskaan.

Jos haluat ravintolasuosituksia, niin voin penkoa opaskirjani välistä (nyt en jaksa mennä alakertaan) viime kerralla talteen ottamiani ravintolatietoja. Ruoka siellä oli viimeksi parempaa kuin silloin 20 vuotta sitten. Perinteinen tsekkijälkkäri on edamia ja voita :)

Viime kerralla monissa turistikaupoissa eli matkamuistokrääsämyymälöissä oli musiikin volyymi aika kovalla, minua ainakin alkoi niissä nopeasti ahdistamaan. Onneksi se laitakaupungin kristallikauppa, josta löysimme kauniit liköörilasit (kaikki seurueessa ostimme puoli tusinaa ja lupasimme lainata, jos joku järjestää isot juhlat), oli hiljainen kauppa.

Tsekin ja Slovakian maaseudulla kuulemma vieläkin pelotellaan lapsia olemaan kiltisti - muuten hakkapeliitat tulevat ja vievät!

Varo taskuvarkaita! Praha oli - ainakin ennen - Rooman jälkeen pahin taskuvaraspaikka.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.