saunu118.03.2017 15:45
Tai miten varmistat vatsasi toiminnan?

Minä olen huomannut, että säännöllinen D vitamiinikuulan syönti päivittäin edesauttaa vatsan toimintaa. En kyllä ymmärrä miten se sen tekee.
iiik18.03.2017 17:49
Aamumysli koostuu 80% kauraleseistä. Kahvi päälle ja vatsa toimii taatusti. Liikunta auttaa myös.
virva18.03.2017 17:56
Syön pähkinöitä ja kuivattuja taateleita ynnä aprikooseja namusinani, leipäni on rukiista jossa kokonaisia jyviä mukana. Vettä lipittelen päivän mittaan kohtalaisen runsaasti, ja liikun 2/3 valveillaoloajastani. Ei mitään vaikeuksia vatsan toiminnassa.

virva
anjuska18.03.2017 18:15
Minulle hyvä konsti on pukeutua ulkovaatteisiin, ottaa kauppalista ja kassit mukaan, auton avaimet käteen ja tehdä lähtöä markettiin. Melko varmasti saan kääntyä tuulikaapista vessaan.

Kuitupitoista kaurapuuroa syön aamuisin, juon päivän mittaan paljon vettä. Liikkuminenkin on hyväksi vatsan toiminnalle.
Lauritsa18.03.2017 20:46
Maha toimii leseillä ja pellavansiemenrouheella ja muulla kuidulla tavallisesti ihan kunnolla. Joskus matka, kiukun nieleminen, järkytys (iloinen tai surullinen) tai sitten kuumetauti tekee mahan kokonaan toimimattomaksi. Silloin ei auta kuin paasto, vesipiimä ja maitohappobakteerit sekä luumunkeitinvesi, kunnes tapahtumat taas tapahtuvat. Osittaiset psykosomaattiset vaivat, allergiat, nokkosrokot, migreenit, mahalukko..Tyttären häistä olin sairas kaksi viikkoa etukäteen ja neljä takakäteen...
saunu119.03.2017 07:32
Ei minulla asiassa ongelmaa normaalisti ole, mutta pitkä yhtämittainen istuminen saa elimistön ihan toppaamaan.
Muutaman tunnin automatka ja lentäminen ovat pahoja vatsan toiminnan pysäyttäjiä.
Mitä konsteja tuossa kohtaa sinulla on?
Meriones19.03.2017 10:31
Minulla on yleensä toisinpäin, maha toimii liian vilkkaasti ja tuotos on selvästi jotenkin keskentekoista. Joskus sitten on ummetustakin. Molempiin auttaa Visiblin tai sen halvempi luontaistuotekaupan versio, Cocovin Psylliumkuitu.

Ummetukseen käytän Laxoberonia ja tiukan paikan tullen Microlax-tuubin (runsaan rasvan kanssa, muuten laitto on hankalaa).

Söin taannoin viikon pelkkiä kasviksia. Yllättäen maha jämähti ihan tukkoon. Ilman ruisleipää ei siis toimi.
Lady19.03.2017 13:28
Ruisleipä, leseet puurossa ja muut täysjyväviljatuotteet ovat vatsani toiminnan perusta. Tietysti myös riittävästi vettä ja liikuntaa.
Jos vatsa jämähtäisi, ottaisin ylimääräisen tabletin magnesiumia. Normaalisti syön yhden jalkojeni hyvinvoinnin takia.
saukkomartta20.03.2017 08:12
Lapsena ja teininä minulla oli herkästi toimimattomaksi ja kovalle heittäytyvä vatsa. Eipä tarvinnut kuin tätilään mennä kylään, niin vatsa lakkasi toimimasta. Kaikenlaisilla matkoilla tämä oli tosi ikävää, koska olo oli kurja vaikkakaan ei kovin kipeä.
Opiskeluaikoina ymmärsin onneksi alkaa opettamaan vatsaani säännölliseen toimintaan eli vaikka tarve ei ollut kovin suuri, vessan vain. Pikkuhiljaa tämä onnistui ja vatsa toimii nykyisin kylässäkin. Voi tulla ongelmia, jos syöminen on epäsäännöllistä useana päivänä, tai ruoassa ei ole ollenkaan kasviksia - jostain syystä pelkkä ruisleipä ei riitä, mutta kaurapuuro toimii paremmin.
JennyP20.03.2017 09:05
Ulkomailla asuva ystäväni kärsii hitaasti toimivasta vatsasta. Taattu keino on puhelu Suomeen. Kesken puhelun pitää rynnätä vessaan.
Pellervo20.03.2017 13:05
Illalla KAURAleseitä maustamattoman jugurtin sekaan. 15-20 minuuttia liotusta, sekaan voi laittaa vielä maun mukaan marjoja ja hunajaa.
Aamulla ensimmäiseksi tyhjään vatsaan lasillinen huoneenlämpöistä vettä (siis illalla lasiin valmiiksi laitettu).
Tämä resepti on tepsinyt vuosikaudet, niin kotona kuin reissussa, eikä ole työläs eikä kallis.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.