Kapteenska27.03.2017 15:28
Meillä on 2v6kk ikäinen sukulaispoika, jolla on tietenkin läjäpäin leluja, kaikki kehittäviä ja oikean ikäiseselle tarjoitettuja. Nuorimies leikkii pappaa ja levittää pyyheliinan lattialle, nostaa pyyheliinaa kulmasta ja irrottelee verkosta ahvenia ja ilmoittaa, että kaikki syödään.

Oma poikani leikki yhden joulun ukin joululahjaksi saamalla pilkkijakkaralla. "Kehittävät lelut" eivät kiinnostaneet yhtään.
fiibu27.03.2017 16:30
Rakennappa jousipyssy, jota voi kuljettaa selässä. Nuolen voi tehdä vaikka muovisesta ikkunalistasta. Vuosia on jousipyssy kulkenut pienemmän selässä. Omat pienet tykkäävät mummolassa enemmän omatekoisista leluista, ja kaikki puukarahkat kilometrin säteellä on pihaan raahattu. (niin tietysti, ei saa leikkiä pyssyillä)
Lady27.03.2017 16:54
Kauppa-leikkiin on kiva saada keittiössä tyhjenneitä pakkauksia, joita mielikuvituksen voimin täytetään vastaavilla tuotteilla. Kaarnanpalat käyvät lihasta, hiekka jauhoista jne.

Itse rakennettu maja on paljon parempi kuin vanhempien tekemä.

Mielikuvitus on hyväksi, mikä tuntuu unohtuneen esimerkiksi lego-valmistajalta.
Kapteenska27.03.2017 17:31
Muistan vieläkin nallipyssyjen hajun, kun veljeni niillä paksuttivat menemään. Muistan ne punaiset rullat, joita oli joka paikassa.

Isä tilasi aikoinaan kuorman lautoja rakentaakseen kesän aikana jotakin. Pikkuveljet tekivät aina ensin uudet pyssyt ennen kuin rupesivat poliisia ja rosvoa tai lännenpeliä eikä syyskesällä ollut kuin kalikoita jäljellä, kun isä olisi ehtinyt vihdoin viimein rakentamaan.

Nuorin pikkuveli ehti olla tarhassa. Pyssyt ja pyssyleikit olivat kiellettyjä. Jälkeenpäin lastentarhanopettaja kertoi, että aina kun hän kysyi pojilta mitä nämä rakentavat, vastaus oli, että torneja. Niillä sitten tähtäsivät, ampuivat, kuolivat ja eivät sitten kuolleetkaan.

Omat poikani tekivät pyssyjä vessapaperirullista ja ihan vaikka mistä.

Täytyykin muistaa, että ensi kesänä rakennetaan jouskarit. Kiitos Fiibu.
sanna satakunnasta27.03.2017 17:34
Kun herra 7 v. tuli yökylään, hän veti mummun vitriinistä kaikki pokaalit lattialle ja teki niistä asetelmia.
Hän lisäsi keppihevoset ryhmään, pääsipä sinne robotti-imurikin. Sunnuntaina ennen kotiinlähtöä hän pesi, ja kuivasi pokaalit takaisin hyllyyn.

Kun tuli syksy, käänsimme pokaalit pöydille nurinpäin ja hän sai sytyttää tuikut. Sammutimme sähkövalot ja kerroin hänelle ajasta,jolloin Suomessa kaikki elivät ilman sähköä ja sähkölaitteita. Hän nautti. Toivon itsekin joskus, että olisin saanut elää edellisellä vuosisadalla. Ei vaiskaan. Nyt on hyvä. Suomi 100 vuotta.
Lauritsa29.03.2017 17:04
Kun lapset kyselevät, mitä minä tekisin, on parasta sanoa, ettei kukaan muu kuin sinä itse voi sitä tietää. Kehittävät lelut ovat samaa ohjeistamista ja yhdenmukaistamista mitä koulu ja harrastukset jo tekevät. Voiko lapsi oppia omaa ajattelua ja ikiomaa taitoaan, jos hän ei saa koskaan olla vapaasti ... laiska. Muistaakseni höyrykoneen oivaltajakin laiskotteli keittiössä ja lintsasi tekokipeänä koulusta. Einstein ei ollut koulunero eikä huima harrastaja, teki vain omaansa...

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.