Meriones16.03.2017 11:08
Meillä on kuivajalkaisuus suvussa. Hassua, kun naamat ovat liiankin rasvaisia. Isäni ei pärjännyt ilman apteekin Calmurilia. Minullakin kantapäät aukeavat haavoille ilman rasvausta. Tyttärelläni oli lapsena ns. talvijalat, jotka talvella hilseilivät kauttaaltaan isoina levyinä. Hurjan näköistä.

Kaikkea on kokeiltu, öljyssä liotuksesta kaiken maailman rasvoihin. Raspausta, joka jonkin verran yllyttää kovettumien kasvua, mutta estää halkeilua. Ja ilman raspia, pelkillä rasvoilla.

Pojalla toimivat parhaiten jalkarasvat, ihan marketista. Nehän ovat käsivoiteen tyyppisiä, paksuja mutta nopeasti imeytyviä.

Itselläni jalkarasva ei toimi, se ei estä halkeilua. Rasvaiset voiteet eivät yllättäen auta lainkaan. Ei myöskäään kookosrasva tai muut luonnontuotteet. Tällä hetkellä käytän vartalovoidetta, se toimii oikein hyvin, mutta vaatii rasvauksen aamuin illoin (joka sitten kiireessä unohtuu).

Mitä te muut kuivajalkaiset käytätte?
mummi4716.03.2017 14:02
Bepanthen dexpanthenol. 50mg/g, rasvaan aamuisin suihkun jälkeen.
seidatar16.03.2017 23:33
Puolisolla oli kuivat halkeilevat kädet, lähes verinaarmuilla, lapsesta saakka.
Hän oli käyttänyt erilaisia rasvoja koko ikänsä.
Sukulais miehellä oli suunnilleen samanlainen ongelma jaloissa. Rasvat eivät auttaneet.
Nyt molempien iho on kunnossa, ei enää kuivaa halkeilevaa rikkinäistä ihoa, ei rasvausta!
He jättivät ruokavaliosta pois vehnän, ohran ja rukiin. Eli he siirtyivät gluteenittomaan ruokavalioon. Mieheni jo vuosia sitten. Toinen mies vasta vähän aikaa takaperin, mutta hänen jalkansa ovat nyt kunnossa.
Ravintoterapeutti oli suositellut tälle toiselle henkilölle ainakin vehnän pois jättämistä.

Ehkä kannattaisi kokeilla ...
ginger16.03.2017 23:52
Mielenkiintoisia ohjeita, allergiat tms. voivat myös olla syyllisiä. Minä saan pahat kädet tavallisista muovihanskoista.
Asian vierestä kantapääkovettumiin olen saunomisten jälkeen alkanut hieroa vanhaa Ceridal-öljyä. Se on auttanut.
Lauritsa17.03.2017 14:55
Äitevainaan kantapäät ja jalkapohjat halkeilivat kovasti. Käytin niihin kaikkia hyviä apteekkirasvoja, jotka lepyttivät kyllä. Lopulta suostuin äiteni äideltänsä saamaan ohjeeseen: Kirnupiimään koivet likoon. Tuli apu. Jos vain muistin hoidella äiteni jalkoja kirnupiimällä/kermaviilillä/partajugurtilla tms., pysyivät ehjinä. Linee ollut jokin ph ja ihobakteerijuttu!
hille18.03.2017 09:39
Minulla toimii Lidlin jalkavoide 10% urea. Tässä esittelyä:

https://nonnula.blogspot.fi/2016/07/jalkarasvojen-ykkoset.html

Kannattaa kokeilla, hinta on halpa.
Meriones18.03.2017 12:02
Olenkin usein miettinyt, että miksi iholle ei ole maitohappobakteerivalmisteita.

Lidlin tuotteet ovat enimmäkseen huippuhyviä. Täytyypä kokeilla!
manja18.03.2017 15:19
Minun kokemusteni kautta, niin kyllä se on joku sisäinen juttu. Minulla mitkään ihotautilääkärinkään määräämät voiteet ei auttaneet. Vuosikausia oli yhtä taistelua, niin kipeät oli kantapäät, että välillä piti pitää tyynyä pohkeiden alla ja ottaa särkylääkettä, kun särkivät yöllä niin paljon. Myös jalkapohjien iho repesi, kun meni kyykkyyn, samoin kämmenet, kun suoristi sormet, ja sattui! Tuollaiset halkeamat on ihan terveydellinen riski, ties mitä tulee koko kroppaan. Mutta kun en vaan saanut kuntoon. Mieletäni ei mitään raspausta, mutta hohkakivi käy. Minulla tässä noin vuosi sitten tapahtui jokin muutos, ja enää eivät halkeile. Ainoa voide, joka minullla on auttanut, on Gehwol med Salve for cracked skin.
Meriones19.03.2017 10:46
Manja, onpa hurja tapaus. Jos mikään ei muuttunut esim. ruuan, stressin yms. suhteen, niin entä kengät ja sukat?

Tuli mieleen että itse käytän ihoa vasten villasukkia, jotka imevät kosteutta. Se suojaa sieniltä ja palelemiselta, mutta kuivattaako se? Kengissä taas on kovia kemikaaleja, liimoja, nahan käsittelyaineita yms. Toisaalta, kesällä kuljen paljon paljain jaloin, mutta silti kuivuu.
salmer26.03.2017 10:16
pihkavoide auttaa mieheni halkeileviin kämmeniin. Valmistajia on monia, huonoja ovat sellaisetm joissa pihkanhaju ei edes tunnu. Siis mitä voimakkaampi tuoksu. sitä perempi-
merru26.03.2017 19:01
Minä hoitelen halkeilevia kantapäitä kuorintavoiteella ja rasvaamalla. Jos en kuori säännöllisesti, kantapäiden nahka paksuuntuu ja rapsahtelee halki.
Onko kukaan kokeillut kuivan ihon hoitoon suolahuonetta? Työkaverini sai siitä apua atooppiseen ihottumaan.

Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi.

Kirjaudu sisään tai rekisteröidy.